izaberi jezik

Croatian English German Italian

Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička Jezera su neponovljivo iskustvo za sve koji ih posjete.Budite spremni za najljepši pogled na prirodu kakva je nekad bila i kakva bi trebala biti.Voda toliko čista da se može piti,vodopadi koji se iz jednog jezera prelijevaju u drugo u nevjerojatnu sliku okruženu zelenilom,divljim životinjama,svježim zrakom,tvoreći čudo prirode-Plivička jezera.

 

Plitvička jezera su skupina jezera različite veličine koji se međusobno prelijevaju jedni u druge odvojeni sedrenim barijerama.Alge i mahovina stvaraju neponovljivu paletu boja jezera u različitim nijansama plave i zelene.

Sedrene barijere su jedan od najvažnijih prirodnih fenomena jer su glavni kreator jezera i potrebna su stoljeća za njihovo formiranje.U jednoj godini se nataloži 3 mm sedre.

Ovaj proces traje stoljećima i nastavlja se u budućnosti mjenjajući sliku jezera iz dana u dan.

Bogata flora i fauna koja daje živost Plitvičkim jezerima susreće se na svakom koraku puta kroz šume, livade i pećine.Najpoznatiji stanovnik parka je smeđi medvjed,također raznolikost riblje faune ptica i drugih manjih šumskih životinja.Endemske vrste flore čine Plitvička jezera još posebnijima.   

Sve navedeno je razlog zašto su Plitvička jezera uvrštena u baštinu UNESCO-a 1979.

S nama imate priliku posjetiti Plitvička jezera,profesionalni vodič će vam omogućiti da upoznate Gornja i Donja jezera,šetnjom i vožnjom brodom,posjetom  78 m Velikom slapu,ulaskom u pećinu ispod vodopada.

 

 

Back to top