izaberi jezik

Croatian English German Italian

Nin & Pag

Nin & Pag izlet je jedinstveno iskustvo za sve koji ih posjete. Nin,nekad glavni grad Hrvatske,politički,religijski i kulturni centar danas je mali grad sa velikom povjesnom vrijednošću.

Pag će probuditi sva vaša osjetila.Dalmatinsko vino i nadaleko poznati Paški sir  uzbuditi će vaša osjetila dok će Vas otok Pag uvesti u tradiciju,povijesne znamenitosti i današnji način zabave.

 

Nin je 3000 godina star grad smješten na srcolikom otoku u sredini lagune.U grad se može ući samo preko dva mosta koji datiraju od 16.stoljeća.Hrvati su se ovdje doselili u 7.stoljeću, te Nin postaje sjedište hrvatskih biskupa u 9. stoljeću.Do 1244. je bio slobodan kraljevski grad.U 15. stoljeću biva okupiran od Venecije te uništen od iste u 17. stoljeću.Tu su još uvijek ostaci najznačajnijeg romanskog hrama na istočnoj jadranskoj obali.Nebeski zaštitnici Nina su Sv.Anselmo,Sv.Marcela i Sv.Ambrozije.

Vojvoda Višeslav Krstitelj,jedan od najznačajnijih simbola hrvatske povijesti u 800.-oj godini je prekrštavao pogane.Štoviše,Crkva Sv.Križa,najmanja svjetska katedrala,korištena za religijske namjene,također je služila kao sat i kalendar. Povijesno i kulturno vrijedna,izbjegla je razaranje u svim ratovima koji su prohujali ovim prostorima.Mnogi povijesni i kulturni dragulji skriveni su u svakom kutku ovog,nekad urbanog gigianta,danas mirnog cvijeta Hrvatske. 

Nin & Pag izlet u organizaciji Romeo&Juliet agencije je vaša šansa da uživate u ljepotama Hrvatske.

Profesionalni vodič će vas uvesti u srž hrvatskog duha i života.

Ispunite dolje navedenu formu i rezervirajte mjesto za vašu najbolji izlet. 

 

 

 

Back to top